Épületfelmérés

Nedvesség diagnosztika

Nincs többé nedves fal, csak száraz meleg otthon!

Az első lépés a száraz falak irányába az nedvesség diagnosztikai vizsgálat. A helyes technológia alkalmazásához, minden esetben el kell végeznünk.

A vizsgálat a következő elemeket tartalmazza:

  • Műszeres falnedvesség, falhőmérséklet, páratartalom, vizsgálat és harmatpont számítás
  • Szakértői szemrevételezés. Igény szerint szóbeli, vagy írásbeli kiértékeléssel.
  • Alkalmazható technológia(ák) meghatározása
  • Alaprajz készítés.
  • Árajánlat készítés.
  • A szigetelési technológia alkalmazásának ismertetése.
  • Megrendelés felvétele.

Miért fontos a nedvesség diagnosztikai vizsgálat?

A nedves, dohos, salétromos, penészes falak, problémáját több tényező is kiválthatja. A kiváltó ok több is lehet, de a következmény ugyanaz. Nedves, vizes, málló festék, vakolat, penészes falak. A probléma megoldásához meg kell határozni azt, hogy honnan jön a víz. A víz a falba(-ra) jöhet a sávszigetelés hibájából (ez a gyakoribb), de kondenzálódhat is a belső páratartalom a hideg falra, hőhídra. Lehet a kettő kombinációja is. Előfordul, hogy lefolyó, vízvezeték, fűtéscső, kémény kondenzvize, a fürdőszoba tömítetlenségei (wc, fürdőkád, zuhanyozó) A következmény ugyanaz.

Egy utólagos vízszigetelés, penészmentesítés, technológiát alkalmazni egy nedves épületben nem olcsó beavatkozás. Ezért fontos, hogy olyan technológia kerüljön alkalmazásra, amely az adott házra alkalmazható és megfelelően költséghatékony eljárás. A legtöbb alkalommal a szigetelés önmagában nem elég, mert pár kísérő intézkedésre is szükség lehet a tökéletes megoldáshoz.

Mik ezek?

Például az esőcsatorna kifolyója nincs elég messze a faltól, vagy a szomszédé folyik vészes közelségben. A fal melletti járda hiányzik. A lábazat pozitív és a peremén megáll az esővíz, vagy nincs lábazat és a felcsapódó esővíz áztatja a falat…..és még sorolhatnánk.

Mi a szakértői szemrevételezés?

Többek között a fal szerkezetének, a fal homogenitásának megállapítása és több olyan jel észrevétele, melyet egy gyakorlott, avatott szem könnyen észrevesz, de az avatatlan szemlélő elfut fölötte. Ezek a megállapítások döntik el az alkalmazható technológiákat.

A diagnosztikai vizsgálat után ügyfeleink pontosan tudják, hogy mire adnak rendelést, milyen munkafolyamatok fognak történni és mikorra várható a fal kiszáradása. Milyen garanciák védik az érdekeit, ha nem minden az előzetes tervek szerint alakul.

Szeretne száraz falak között élni?

Válassza a legkorszerűbb, télen–nyáron alkalmazható tartószerkezeti bontás nélkül alkalmazható, költséghatékony és környezetbarát SZIGETELŐKRÉMES vízszigetelési, falszárítási technológiánkat!

Nagy Károly vízszigetelés

Nagy Károly

Aquametodika Kft.
Balatonboglár

Kapcsolat

UTÓLAGOS VÍZSZIGETELÉS, UTÓLAGOS FALSZIGETELÉS
utólagos falszigetelés
penészes falak szigetelése
PENÉSZES FALAK KEZELÉSE
penészes falak kezelése
vizes falak szigetelése